Mentorii echipelor 1, 2, 3, 4, 5 #likeastar
- Consiliul Elevilor
- 30 mai 2022
- 7 min de citit

Autor: Anamaria Crețu - Redactor GOJDIȘTII
Balul Bobocilor este un eveniment mult așteptat de gojdiști cât și de colegi din alte școli. Realizarea lui nu ar fi posibil fără bobocii participanți și, bineînțeles, mentorii acestora care le oferă ajutorul de care au nevoie și îi călăuzesc înspre a avea un moment spectaculos. Acestea fiind spuse, haide să le cunoaștem pe cele care îndrumă primele 5 echipe, anume: Carina Bot ( Echipa 1 - Cristina Baciu & Luca Aron), Briana Veber (Echipa 2 - Sara Morariu & Rareș Nistor ), Mara Pălii alături de Anne Stanciu (Echipa 3 - Paula Carțiș & Bogdan Popa), Alexia Laza ( Echipa 4 - Miriam Tramonte & Marc Lencar) și Camelia Cosma (Echipa 5 - Bianca Chindlea & Andrei Negruț).
Ce crezi că este cel mai important lucru în pregătirea pentru bal, cât și în a lua hotărârea de a participa?
Carina Bot: Pentru a deveni un mentor trebuie să îți placă ce faci și să știi comunica bine pentru a putea duce treaba bine până la capăt. Răbdarea este un alt factor important deoarece lucrurile nu decurg mereu cum îți dorești.
Briana Veber: Consider că cel mai importat lucru în pregătirea pentru bal este determinarea de care ai nevoie ca să duci până la bun sfârșit toate pregătirile necesare. Pentru a decide dacă vrei sa participi trebuie să ții cont mai ales de calitățile tale artistice și de comunicare.
Mara Pălii: Din punctul meu de vedere comunicarea e cea mai importantă. Un moment pentru bal nu constă doar în realizarea unei coregrafii. Ai nevoie de ore de muncă, de repetiții, de sacrificii, iar ca aceste lucruri să se poată realiza trebuie să știi să comunici. Aceasta calitate este necesară dacă dorești să te implici în bal.
Anne Stanciu: Comunicarea joacă un rol foarte important în bunul decurs al drumului unei echipe în realizarea unui moment memorabil, iar pentru a lua hotărârea de a participa în bal trebuie să fii conștient de necesitatea deținerii acestei calități și mai ales de timpul pe care ești pregătit să îl acorzi devotării repetițiilor
Alexia Laza: Consider că sunt esențiale consecvența, comunicativitatea și nu în ultimul rand, pasiunea. Trebuie să iți cunoști capacitățile și limitele și să fii convins de faptul că vrei să dai tot pentru a putea duce procesul la bun sfârșit.
Camelia Cosma: Consider că cel mai important lucru în pregătirea pentru bal este seriozitatea. Contează mult ca fiecare membru al echipei să-și dorească același lucru și să fie mereu prezenți atât trupește, cât și sufletește la antrenamente .
Ce te-a făcut să dorești să te implici în mentoratul echipei tale?
Carina Bot: Eu am hotărât să devin mentor în ultimul moment pentru că am aflat că una dintre echipele participante au rămas fără. Am făcut această alegere deoarece am destulă experiență când vine vorba de dans și m-am gândit că aceasta este o oportunitate din care aș mai putea învăța lucruri noi.
Briana Veber: Inițial doream să particip în cadrul balului, dar m-am gândit mai bine și consider că ar trebui să îmi las amprenta asupra bobocilor pe care îi mentorez.
Mara Pălii: Mi-a plăcut foarte mult experiența de la bal de acum doi ani mi-am dorit să particip ca mentor alături de Anne. Chiar dacă avem stiluri diferite, am reușit să creăm un moment/o coregrafie reușita prin colaborare și comunicare.
Anne Stanciu: Mi-am dorit foarte mult să mă implic și anul acesta în bal, pentru că acum doi ani am avut parte de o experiența minunată în cadrul momentului Arianei și al lui Mihai, și sunt recunoscătoare că am ajuns să le fiu mentoră Paulei și lui Bogdan. Sunt fericită și mândră să văd că își dau atât de mult interesul și că au început să se înțeleagă foarte bine, sunt convinsă că momentul va ieși minunat!
Alexia Laza: Fiind privată de posibilitatea de a participa la acest eveniment, deși pot afirma ca a fost visul meu să fiu în bal, am decis să le fiu mentor celor mai mișto boboci. Am avut anumite rețineri în a participa anul acesta, fapt care m-a împins să iau decizia de a fi mentor. Nu aș da timpul înapoi. Sunt foarte mandra de ce am realizat impreuna.
Camelia Cosma: Dansez de 12 ani, iar unul dintre visurile mele este să devin coregraf. Ador sa creez momente artistice și fără ezitare m-am înscris ca mentor.
Care ar fi un lucru pe care ai vrea să îl transmiți echipei tale?
Carina Bot: Le urez mult succes bobocilor mei și sper să transmită publicului bucuria pe care am trait-o toți la antrenamente, dar și să arate câtă muncă au depus.
Briana Veber: Aș vrea să le ofer câte puțin din toate, însă cel mai important cred că ar fi faptul că la urma urmei trebuie să se distreze.
Mara Pălii: Le doresc multă baftă, sper din tot sufletul să lase emoțiile, să transmită publicului povestea din spatele momentului, dar cel mai important sa se distreze! Paula, Bogdan, sunt foarte fericită că am ajuns să vă cunosc și am ajuns să ne înțelegem așa de bine! Orice ar fi, sper că știți că eu sunt foarte mândră de voi și vă mulțumesc pentru toate amintirile frumoase de la repetiții!
Anne Stanciu: Le doresc mult muuult succes și totodată îmi doresc să îsi mențină conexiunea pe scenă și să își exprime emoțiile, transmițând întru totul povestea și totodată să se simtă bine
Alexia Laza: Echipa noastra se bazează pe comunicare, deci nu am rețineri în a le spune tot ce-mi trece prin minte :) prin urmare le spun pe față totul, cu calm, prin urlete sau glumind. Oricum, le-aș spune că îi iubesc și că sunt foarte mândră de evoluția lor.
Camelia Cosma: Vreau să le mulțumesc ca au avut încredere în mine și în ideile mele, chiar dacă de multe ori păreau ieșite din comun. Sunt foarte mândră de ei și de efortul pe care l-au depus la fiecare antrenament.
Cum v-ați descrie echipa într-un cuvânt?
Carina Bot: Devotată.
Briana Veber: Originală.
Mara Pălii: Implicată.
Anne Stanciu: Genială.
Alexia Laza: Excepțională.
Camelia Cosma: Câștigătoare.
Cât de greu este să mentorezi?
Carina Bot: Pentru a fi un mentor bun trebuie să ai foarte multă răbdare și să îți dedici o buna parte din timp cu pregătirea pentru bal. După această experiență pot spune că am învățat să comunic mai bine și mi-am făcut prieteni noi.
Briana Veber: Sunt momente și momente…aș minți dacă aș spune că este ușor. Mereu există contraziceri și impasuri.
Mara Pălii: Este destul de greu deoarece trebuie să concepi niște coregrafii pe care toată lumea să le poată învăța , trebuie stabilit un program favorabil tuturor, trebuie să ai foarte, foarte multă răbdare, să știi să comunici și să știi cum să scoți bobocii din zona lor de confort.
Anne Stanciu: Sincer, nu mă așteptam să fie prea greu, dar pentru mine, în general, e destul de complicat să mă impun, însă mă bucur că nu am avut probleme de acest fel cu perechea.
Alexia Laza: Având în vedere legăturile strânse pe care le-am înrădăcinat pe parcursul procesului, coordonarea echipei a devenit din ce în ce mai facilă. La început a fost dificil să punem cap la cap întregul moment, însă ne-am mobilizat și sunt extraordinar de mândră de bobocii mei, de moment în sine.
Camelia Cosma: Nu este prima oară când sunt antrenor, iar crearea coregrafiei nu mi-a pus dificultăți. În schimb a fost destul de dificil să lucrez cu amatori. Norocul meu este că am strâns o echipă hotarata și muncitoare, cu care am putut face treabă bună.
Ați avut vreun moment de impas? Dacă da, cum ați reușit să treceți peste?
Carina Bot: Am avut și repetiții mai dezastruoase din cauza oboselii și a stresului. În acele momente știam că acest lucru este complet normal, făceam o pauza și apoi reveneam și mai puternici.
Briana Veber: Da, dar am trecut peste comunicând și văzând unde greșesc unii dintre noi.
Mara Pălii: Au fost mici inconveniențe cu Anne, cu bobocii sau chiar cu dansatorii din moment, dar am putut să ajungem la un compromis comun ca să continuăm coregrafia astfel încat să fie pe placul tuturor.
Anne Stanciu: Nu pot să spun că a fost un moment de impas, dar au existat momente în care au apărut neînțelegeri între noi, însă am trecut împreună peste toate, spunând ce ne deranjează si găsind o cale de mijloc.
Alexia Laza: Bineînțeles că au existat mici impedimente cărora nu s-a meritat să le acordăm multă atenție. De obicei le depășeam printr-o glumă sau pur și simplu luând o mică pauză. De fiecare dată am încercat să ne reamintim care este adevăratul motiv pentru care participăm, acela de a ne distra.
Camelia Cosma: La început colegii mei au fost destul de sceptici în legatură cu ideile mele, ceea ce m-a demoralizat puțin, dar odată ce le-au reușit mișcările și au văzut cum se îmbinau cu muzica, tot timpul mi-au ridicat moralul prin laude și zâmbete.
Un sfat pe care ai vrea să-l dai viitorilor mentori?
Carina Bot: Sper ca viitorii mentori să știe să îmbine distracția cu seriozitatea și să se implice cât de mult pot ei.
Briana Veber: Să accepte această provocare deoarece este o ocazie unică și foarte distractiva.
Mara Pălii: Viitorilor mentori le doresc să aibă multă răbdare și chiar dacă este greu să faci coregrafii și să-ți folosești “timpul liber” prin săli de sport la repetiții, se creeaza niște prietenii noi și amintiri minunate și în final chiar se merită să fii mentor!
Anne Stanciu: Viitorilor mentori le doresc să conștientizeze timpul necesar repetițiilor și răbdarea de care trebuie să dea dovadă pentru a realiza un moment excepțional.
Alexia Laza: Fii devotat echipei tale! Lăsa deoparte inhibițiile și inspiră-i pe bobocii tăi să iți urmeze calea. Comunică, ascultă și creează.
Camelia Cosma: Încercați să uniți echipa și să începeți antrenamentele cat mai repede. Timpul este mai scurt decât credeam, iar un show frumos necesită mult timp, muncă și dedicare.
Acum că am cunoscut o mare parte din mentori, vă invităm să citiți și articolele despre perechile acestora! Vă așteptăm pe data de 31 mai 2022 la Balul Bobocilor pentru a avea parte de câteva ore minunate alături de noi și de invitații noștri speciali! :)
Autor: Anamaria Crețu - Redactor GOJDIȘTII
Comments