Autor: Daria Teodorescu - Redactor GOJDIȘTII
Te-ai săturat să tocești informațiile, în loc să le înțelegi logic, iar peste o bună perioadă de timp să le uiți aproape integral ? În articolul de față iți voi prezenta idei care te-ar putea ajuta în procesele de asimilație a informațiilor și în dezvoltarea gândirii logice.
O primă modalitate interactivă de învățare este dezbaterea. Această discuție largă asupra unei probleme de interes general te poate ajuta să iți dezvolți o logică corectă și, în același timp, stimula să găsești într-un timp cât mai scurt argumente ferme care să îți susțină punctul de vedere. Fiecare dezbatere începe de la o întrebare controversată care împarte grupul în două grupe: pro-contra.
Poate te întrebi unde vei găsi oameni dispuși să își pună mintea, cunoștințele și puterea persuasivă la încercare…Ei, bine, în cazul în care nu ai un grup de prieteni care să împărtășească această pasiune pentru dezbateri ca tine, poți oricând să intri în clubul de dezbateri care se desfășoară în cadrul CNEGO în fiecare miercuri de la ora 14,00 !
O altă metodă interdisciplinară de învățare este corelarea informațiilor școlare cu un suport de imagini vizuale, auditive sau experimente practice. De exemplu, în cadrul orelor de biologie sau geografie te poți folosi de imagini sugestive, hărți.
Pentru îmbogățirea vocabulatului și accentului în cadrul limbilor străine, poți asculta și urmări documentare (BBC learning english, Nat Geo Wild), care te vor ajuta să îți îmbogățești și cultura generală, prinzând practic, doi iepuri dintr-o împușcătură. Te îndemn nu doar să asculți muzica preferată în engleză, franceză sau germană, ci să fii și atent la pronuncție, accent și cuvinte care nu îți sunt încă cunoscute.
Pentru îmbogățirea cunoștințelor de istorie, și nu numai, îți stă la dispoziție o gama largă de documentare și reportaje captivante care te pot face nu doar să rămâi cu gura larg deschisă în fața televizorului, ci chiar să rămâi cu multe informații utile. Ceea ce fac documentarele TV atractive este îmbinarea vizualului cu auditivul, ajutând creierul să coreleze informațiile mult mai facil.
Un exemplu de documentar - reportaj alert și fascinant este «Joanna Lumley travel documentaries » - o mini-serie redata de BBC Earth care prezintă aventurile cunoscutei actrițe de-a lungul diferitelor continente și țări, prin care sunt prezentate și tradiții, mâncăruri și locuri spectaculoase care aparțin diferitelor culturi ale lumii.
Cu toate că mulți se scuză că nu înțeleg chimia pentru că nu au un laborator chimic care să le permită să experimenteze reacții chimice, vreau să vă anunț, în cazul în care nu sțiați, că, înainte de a fi o știință greu de înțeles, chimia este prezentă peste tot în jurul nostru.
Pentru a descoperi legatura dintre chimie și viața de zi cu zi, vă propun să aruncați o privire peste cartea « O să râzi, totul e chimie » de Dr. Mai thi Gguyen-Kim. Această carte de-a dreptul fascinantă prezintă o abordare accesibilă publicului larg despre chimie, autoarea povestind reacțiile chimice ce au loc în jurul ei de-a lungul unei zile obișnuite.
Ajungând la concluzia ca am dat câteva sfaturi, îmi închei aici prezentarea unor moduri interactive și interdisciplinare de învățare și vă provoc ca data viitoare când nu știți cum să învățați, să aplicați una (sau mai multe) dintre ideile pe care le-am prezentat mai sus.
Autor: Daria Teodorescu - Redactor GOJDIȘTII
Comments